Här slår han världsrekord i en övning som kräver sin balans

Uppdaterad
Publicerad

Richard Ljungman från Göteborg kommer sannolikt att hamna i Guinness rekordbok. På onsdagen lyckades han balansera det högsta föremålet som någonsin balanserats – på hakan.

Göteborgaren Richard Ljungman, eller Richardo som han kallar sig, är en balanserad man. Med sin säregna talang har han gjort sig känd genom att balansera föremål på hakan.

Slog rekordet i Nossebro

Redan 2012 slog han världsrekord i Kina genom att balansera det längsta föremålet som någonsin balanserats på sin haka. Sedan dess har han slagits om titeln som rekordhållare med andra balanskonstnärer, och på onsdagen slog han nytt rekord, när han balanserade en stav på 21 meter och 92 centimeter. Rekordet slogs i Nossebro, där Richard Ljungman har hållit i en cirkusskola för barn.

– Det känns bra. Jag var förberedd och hade kollat väderprognoserna för att se hur vinden skulle blåsa. Jag gjorde det faktiskt två gånger för säkerhets skull, säger han.

Hur upptäcker man en sådan udda talang?

– Jag vet inte. Jag tror jag har något slags bokstavskombination. Jag var väldigt rastlös som barn och har hållit på med balansövningar i flera år. Under ett år övade jag sex, sju timmar varje dag.

Vill slå rekord i sockervaddsförsäljning

Hamnar du i Guinness rekordbok nu?

– Jag tror jag lär komma med i 2019 års upplaga. Det är en del intyg och sådant som ska ordnas med. Men jag har dokumenterat rekordet och kan ju bevisa det.

Vad är ditt nästa mål?

– Nu hade jag tänkt försöka slå världsrekord i att sälja mest sockervadd i världen på 90 minuter. Och om någon slår mitt balansrekord får jag väl ta tillbaka det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer