En av de maskerade gärningsmännen kliver in på restaurangen, beväpnad och med polisväst på. Foto: Polisens förundersökning

Filmen: Här tar de sig in på restaurangen

Uppdaterad
Publicerad

Som en del i bevismaterialet finns övervakningsfilmer där man bland annat ser hur gärningsmännen tar sig in på, och lämnar, restaurangen på Vårväderstorget.

På övervakningsfilmer som SVT fått ut syns tre gärningsmän komma springande med vapen i händerna, de tittar sig omkring när de skyndar genom en gångtunnel på väg mot restaurangen.

Kommer in och skjuter

En annan kamera, inne på restaurangen, fångar två av gärningsmännen när de kommer in, och delvis när de lyfter sina vapen. Efter 23 sekunder lämnar de lokalen.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

På filmen syns två maskerade personer som rusar in i restaurangen där de genomför den brutala skjutningen, men i åtalet framgår inte vilka de två personerna är.

Många blev offer

Klockan var närmare halv elva på kvällen den 18 mars 2015 då gärningsmännen öppnade eld med automatvapen mot gästerna på Vår Krog & Bar i Biskopsgården där två personer dog och åtta skottskadades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Mer i ämnet