Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här tar sig den blodige mannen in i polishuset. Foto: Åklagarmyndigheten

Här tar sig den misstänkte mördaren in i polishuset i Borås – beväpnad med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Sonen misstänks ha mördat sin pappa med kniv och batong. Efter det smiter han i polishusets garage i Borås – beväpnad med kniv.

– Han var blodig, förvirrad och blödde ned polisbilar, säger åklagare Ove Jäverfelt.

På onsdagen kom mordåtalet mot den man  20-årsåldern som är misstänkt för att ha mördat sin egna pappa i februari i år. Enligt den mindre sinnesundersökning som gjorts  led mannen av en psykisk störning vid gärningen. Den misstänkte har erkänt händelseförloppet men förnekar brott.

Smet in i polishuset

Åklagare Ove Jäverfelt berättar att mannen kunde ta sig in till polishuset efter att en bil kört ut och föraren inte tittat att garageporten hunnit gå igen.

Cirka åtta minuter senare springer han ut igen, efter att ytterligare en bil kört igenom garageporten. Mannen tar sig till polishusets huvudentré där han möter en lokalvårdare, berättar Jäverfelt.

Se bilderna från polishuset och mötet med lokalvårdaren i klippet ovan.

Brister i rutinerna

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat att den mordmisstänkte kunnat ta sig in till Boråspolisen då det funnits brister i rutinerna kring in- och utpasseringen till garaget.

– När det sker olika incidenter så tittar säkerhetsavdelningen på vad som hänt för att se om det behöver göras förändringar i våra rutiner, sa Peter Sörstedt, chef för polisområde Älvsborg, i februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.