Foto: George Adam/SVT

Man åtalas för mord på sin pappa i Borås – misstänks ha huggit ihjäl sin pappa

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas för mordet på sin pappa i Borås. Enligt åtalet ska mannen ha huggit pappan med kniv på överkroppen och huvudet samt slagit honom med batong.

– Det är tragiskt att en psykotisk person dödat sin far, säger åklagare Ove Jäverfelt.

Det var i februari som sonen misstänks ha mördat sin egna pappa i en bostad i centrala Borås. På onsdagen väckte åklagare Ove Jäverfelt åtal mot sonen.

Inte haft uppsåt

Han har erkänt händelseförloppet men förnekar brott.

– Bevisningen är stark, han har själv gått med på att han dödat sin far men säger att han inte haft uppsåt att göra det. Det är det som blir den stora frågan, säger Ove Jäverfelt.

Psykiskt sjuk vid gärningen

Sonen har genomgått en paragraf 7-undersökning, en mindre sinnesundersökning, som visar att han var psykiskt sjuk när den misstänkta gärningen begicks.

– Jag bedömer att han kommer att skickas iväg för en rättpsykiatrisk undersökning för bedömning av hans uppsåt och frågan om påföljd, säger Ove Jäverfelt.

I samband med det misstänkta mordet ska sonen ha knackat på hos Peter, som bor i samma trapphus. Hör Peter berätta om det i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag ser en person som ser hotfull ut, säger Peter när han berättar om hur det gick till när den misstänkta mördaren knackade på. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.