Häst lös i spårvagnstunnel – trafik avstängd

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan 13.20 på fredagen tvingades Västtrafik att stänga av spårvagnstrafiken mellan Gamlestadstorget och Angered. Detta då en häst sprang lös i Hammarkulletunneln utanför Göteborg.

Enligt Västtrafik drabbades spårvagnslinjerna 4, 8 och 9 av stoppet vid Hammarkullen. Det gäller sträckan mellan Gamlestadstorget och Angered och polisen larmades till hållplatsen Storås.

– Vi är på väg dit med en bil för att titta till det här. Men mer än så vet jag inte just nu, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till SVT Nyheter Väst vid klockan 13.40.

Ungefär samtidigt kunde spårvagnstrafiken återupptas. Stoppet varade i totalt tjugo minuter.

– En spårvagnschaufför såg hästen springa in i tunneln från Hjällbo-hållet. Sedan var det en annan förare som såg den springa ut på andra sidan. Så den har sprungit genom hela tunneln, säger Jesper Wiberg, pressinformatör på Västtrafik till SVT.

– Men var hästen kommer ifrån får polisen ta reda på, avslutar han.

GP var först med att rapportera om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.