Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu har Hedvig Roos Rahmquist fått sitt efterlängtade sommarjobb. Se i klippet när hon skriver på sitt allra första anställningsavtal. Foto: SVT

Hedvig från Stenungsund har fått sommarjobb – efter virala jobbsökandet

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig sökte sommarjobb i två år utan resultat. Tack vare ett viralt inlägg har hon nu fått både praktikplats och ett betalt jobb i sommar.

Från norr till söder har jobberbjudanden rasslat in i kommentarerna under inlägget på sociala medier. Hedvig Roos Rahmquist, 19, ska om bara några veckor börja på sitt efterlängtade sommarjobb. Något som bland annat ST-tidningen rapporterat om.

Inlägget har delats över 20 000 gånger på sociala medier och Hedvigs mamma Jessica Roos Rahmquist är minst sagt överväldigad av responsen.

– Det är en enorm omsorg och godhet som har visats av alla människor, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Utan jobb två år i rad

Hedvig har Downs syndrom och är därför i behov av extra stöd på arbetsplatsen. Trots att hon sökt två år i rad har hon blivit utan jobb. Bland annat eftersom att det inte funnits arbetsgivare i hennes kommun som tagit emot personer i behov av extra stöd.

Hedvigs mamma Jessica tycker att arbetsgivare borde tänka om innan de bestämmer vem som ska anställas.

– Jag tycker att man kan tänka ett varv extra. Det är inte bara de mest effektiva och elitistiska som räknas, även mjuka värden måste räknas, säger hon.

Lönen inte viktigast 

Nu har Hedvig alltså fått både en praktikplats och ett betalt jobb som frukostvärdinna på ett hotell under sommaren. Men enligt Jessica är det viktigaste inte lönen, utan att Hedvig får ingå i ett sammanhang och en gemenskap utanför familjen.

Hedvig fick även skriva på sitt första anställningsavtal, något som kändes stort.

– Det känns jättebra att ha fått jobbet. Jag blir glad av det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.