Foto: TT

Hittade granat vid skogspromenad

Uppdaterad
Publicerad

Några vänner som var ute på skogspromenad i Borås under måndagskvällen hittade metallföremålet som visade sig vara en granat. Polisens bombgrupp från Göteborg kallades till platsen och sprängde fyndet.

– Det var troligtvis någon form av rökgranat, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst till SVT.

Det var strax efter klockan åtta på måndagskvällen som polisen fick larmet. Några vänner ute på skogspromenad hade hittat metallföremålet på Bråts skjutfält, skriver Borås Tidning.

Rostig men intakt

Två patruller åkte till platsen och konstaterade snart att det rörde sig och en granat. Men vad för typ eller om den var skarp kunde de inte avgöra. Polisens bombgrupp från Göteborg kallades till platsen och sprängde föremålet.

Borås Tidning har varit i kontakt med en av upphittarna.

– Den såg ut att ha ett par år på nacken och var rejält rostig men ändå helt intakt. Vi rörde den inte utan ringde polisen omgående. Vi såg inga markeringar på den som visade att det rörde sig om en övningsgranat och den hade ju inte heller detonerat, säger personen till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer