Martin Hellström är rektor för Högskolan Väst i Trollhättan. Foto: Högskolan Väst

Högskolan Väst vill ha ny polisutbildning

Uppdaterad
Publicerad

Nu ger sig även Högskolan Väst in i kampen om en ny polisutbildning.

– Vi tror att vi skulle passa väldigt väl. Vi har det nödvändiga ämnena och forskning i dem, säger rektor Martin Hellström.

Sedan tidigare är det känt att Borås och Halmstad vill ha en ny polisutbildning. Nu ger sig en ny spelare in i matchen. Det handlar om Högskolan Väst i Trollhättan. Högskolan lämnade in en intresseanmälan och har nu fått svar om att man ska komplettera.

– Det är med kort varsel. Vi jobbar nu med att ta fram uppgifterna som är relevanta och som polisen är intresserade av, säger rektor Martin Hellström.

Har ni tillräckligt med tid för att lösa detta?

– Det är lite tidspress. Men vi är en välutvecklad myndighet. För oss är det inga problem att ta fram uppgifterna inom en vecka. Vi har allt på plats. Det är bara att sammanställa och beskriva så att man får en idé om vår pedagogiska idé, de värderingar vi står om inkludering, demokratifrågor och ömsesidig samverkan.

Vad skulle det betyda för er att få utbildningen?

Det skulle betyda en stor ökning av undervisningstimmar. Det betyder att det blir fler studenter och lärare och att vi måste rekrytera. Vi måste också planera för lokaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.