SVT Västs inslag om företagaren Fredrik Boisos som väntat i över 100 dagar på besked från Tillväxtverket om och när företagets coronastöd kan betalas ut, har gett ringar på vattnet. Foto: Privat

Riksdagsledamoten: Kräver att näringsministern kortar väntetiderna

Uppdaterad
Publicerad

SVT Västs inslag om företagaren Fredrik Boisos som väntat i över 100 dagar på besked från Tillväxtverket om och när företagets coronastöd kan betalas ut, har gett ringar på vattnet. 

  – Detta är inte acceptabelt, jag ska skriva till näringsministern i morgon och ringa Tillväxtverket, säger Helena Lindahl (C), riksdagsledamot  från Västerbotten.

I ett inlägg på sociala medier lovar Helena Lindahl (C) att ta upp frågan med sin riksdagsgrupp med krav om att näringsminister Ibrahim Baylan (S) agerar omedelbart för att korta väntetiderna.

 – Jag sitter ju i näringsutskottet och vi har talat med Tillväxtverket som säger att de jobbar på men uppenbarligen är det inte tillräckligt, säger Helena Lindahl (C).

 – Värst är företagarnas oro – hur ska de betala räkningarna? Vi måste ta reda på vad det är för fel och åtgärda det, om det är för lite folk eller vad det kan bero på, säger Helena Lindahl (C) till SVT Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.