En skola i Öjersjö i Partille har hotats i sociala medier. Foto: SVT

Hot riktat mot skola – tonårspojke gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades på onsdagen till en skola i Partille med anledning av ett hot mot skolan som framkommit i sociala medier.

Kvart i tio kom larmet in till polisen att en skola i Öjersjö i Partille kommun utsatts för ett hot via sociala medier. Enligt GT handlar det om hot om en skolskjutning.

Det finns inga uppgifter om att någon ska vara skadad.

– I nuläget kan vi inte berätta om hotet, mer än att det framkommit ett hot mot skolan, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i Väst.

– Vi ser alltid allvarligt på hot som riktas mot skolor. Tyvärr är det inte ovanligt med liknande hot. Vi är på plats för att göra en bedömning, säger Jenny Widén.

Skolan valde att hålla eleverna innanför skolans lokaler under förmiddagen.

Kommunen arbetar med att informera föräldrar om vad som händer på skolan.

– Samtliga elever får hålla sig inomhus. Men undervisningen fortsätter som vanligt och det är lugnt på skolan, säger Ingrid Claesson som är kommunikationschef på Partille kommun.

Enligt SVT:s reporter på plats är det många föräldrar som har samlats vid skolan för att, när det är möjligt, hämta hem sina barn.

Vid ett-tiden på onsdagen meddelade polisen att det inte föreligger något hot mot skolan och att insatsen avvecklas. Däremot kommer polis att finnas på plats under eftermiddagen, i trygghetsskapande syfte.

Under onsdagseftermiddagen höll polisen förhör med några unga personer.

Minderårig pojke gripen

Vid klockan 15 meddelande polisen att en minderårig pojke är gripen misstänkt för grovt olaga hot mot grupp. Han kommer att förhöras gällande händelsen.

– Det är omständigheter kring händelsen som gör att han är misstänkt. Men jag kan inte gå in på detaljer om varför, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.