34-åringen dömdes till 16 års fängelse för mordet i Limmared förra året. Foto: Joakim Eriksson/Agena foto

Hovrätten höjer straffet för mördaren i Limmared

Uppdaterad
Publicerad

Ett mord och två mordförsök på ett dygn. Hovrätten höjer nu 34-åringens fängelsestraff.

I januari dömde tingsrätten en 34-årig man till 16 års fängelse för mordet i Limmared förra året. Nu höjer hovrätten hans straff till 17 år, och dömer honom även för grov misshandel.

Det var i augusti förra året som en 27-årig man hittades skjuten i sin lägenhet några mil utanför Borås i Limmared. 27-åringen ska ha öppnat dörren för mördarna, två män 34 och 35 år gamla, men sedan stängt. Men det skyddade inte 27-åringen då 34-åringen sköt igenom dörren och 27-åringen träffades i huvudet och avled.

Mord i Limmared

Åtalades för mordförsök

Senare samma dag utsatte 34-åringen en kvinna för mordförsök. Genom att först hålla en revolver mot hennes huvud och trycka av, men utan något skott avlossades, samt hotat och slagit henne med vapnet.

Dagen efter ska 34-åringen även skjutit en man i 25-års åldern i ljumsken. 34-åringen åtalades för de två mordförsöken men Allingsås tingsrätt friade mannen som dömdes för mord, samt en rad andra brott så som grovt vapenbrott, misshandel rattfylleri med mera.

35-åringen friades från mord men dömdes till åtta månaders fängelse för bland annat stöld och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Limmared

Mer i ämnet