Foto: SVT

Hovrättens dom: 16 års fängelse för mordet

Uppdaterad
Publicerad
Den 37-årige mannen döms till 16 års fängelse för mordet på småbarnsmamman i Trollhättan då hovrätten fastställer tingsrättens dom.

Sommaren 2013 försvann en 23-årig kvinna från sitt hem. I lägenheten hittade polisen mängder med blod och en övergiven ettåring. Det dröjde sex veckor innan hennes kropp hittades.

I december dömdes mannen i tingsrätten till 16 års fängelse. En dom som båda sidor var missnöjda med. Åklagaren ville ha upp straffet till 18 år medan den dömde mannen förnekade anklagelserna. Båda sidor överklagade också domen till hovrätten.

Fälls även av hovrätten

Under fredagen kom hovrättens dom mot den 37-årige mannen och de gör samma bedömning som tingsrätten och fastställer domen till 16-års fängelse för mordet. Hovrätten gör också samma bedömning när det gäller mannens två vänner, 32 och 35 år gamla, som i tingsrätten dömdes för grovt skyddande av brottsling till ett års fängelse.

Stora mängder blod

Natten till den 30 juni hördes skrik och dunsar från kvinnans lägenhet i Trollhättan. Där och då misstänktes 37-åringen, som enligt åklagaren just påbörjat en nära relation med kvinnan, ha mördat henne.

Senare på dagen upptäcktes stora mängder blod i trapphuset och i bostaden.

– På golvet utsätts hon för kraftigt och upprepat våld. I vart fall mot huvudet, möjligen även mot kroppen. Våldet är så omfattande att hon förlorar livet, sa åklagaren Per-Erik Rinsell vid rättegången.

Kroppen låg i skogen

Kvar i lägenheten fanns kvinnans 1,5-åriga son som hittades av polis, uttorkad men vid liv, cirka 15 timmar senare. Nästan sex veckor senare hittades kvinnans kropp i ett skogsparti i Grästorpstrakten.

37-åringen har två gånger överlämnat sig. Några dagar efter att kvinnan försvunnit tog han kontakt med polisen och i slutet av juli gick han in på Sveriges ambassad i Warszawa varpå han greps. Han har hela tiden förnekat brott.

Läs mer om mordet i Trollhättan här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på småbarnsmamman i Trollhättan

Mer i ämnet