Mannen nekar fortfarande till brott. Foto: SVT

Högsta domstolen prövar inte Trollhättemordet

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen kommer inte att pröva mordfallet med den 23-åriga småbarnsmamman i Trollhättan förra året. Hovrättens fängelsedomar tidigare i år för de tre män som varit inblandade i mordet står därmed fast.

Högsta domstolen meddelar att de har gått igenom materialet och funnit att det inte har kommit fram skäl att meddela prövningstillstånd. Hovrättens dom om 16 års fängelse för mord för den 37-årige huvudmannen och ett års fängelse för skyddande av brottsling för de två andra männen fastslås därmed.

Ett år sedan mordet

Det var för ganska exakt ett år sedan blodspår påträffades i den mördade småbarnsmammans hem. I augusti påträffades hennes kropp och misstankarna riktades snabbt mot de tre männen som senare åtalades för att vara inblandade i mordet.

Mordet på småbarnsmamman i Trollhättan

Dömda i två tidigare instanser

Tingsrätten dömde i december männen till fängelse för mordet och Hovrätten slog i mars fast tingsrättens dom. Nu är alltså fallet avslutat, vilket inte förvånar 37-åringens advokat:

– Det var väntat, vi hade inga större förhoppningar om att Högsta Domstolen skulle pröva det här, säger Tommy Nilsson, försvarsadvokat.

Har du pratat med din klient om beslutet?

– Ja, han är inte upprörd. Han är mentalt förberedd på att sitta på anstalt, men han vidhåller fortfarande att han är oskyldig, säger Tommy Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på småbarnsmamman i Trollhättan

Mer i ämnet