En kvinna och två barn hittades under natten döda i en lägenhet i Göteborg. En man har gripits misstänkt för mord. Foto: Tomas Singer

Hovrättsdom efter trippelmord i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som åtalats för att ha mördat sin fru och sina båda barn fälldes i tingsrätten för samtliga tre mord. Han dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Hovrätten fastställer tingsrättens dom.

Morden skedde i familjens bostad i Västra Frölunda i Göteborg i början av hösten förra året. Polisen fick då ett samtal från mannen som berättade att han tagit livet av sin fru och de båda barnen, och sedan försökt ta sitt eget liv.

Mannen erkände i rätten att han tagit livet av frun och de båda barnen, men menar att han inte bör dömas för något brott eftersom han varit påverkad av en allvarlig psykisk störning och i behov av rättspsykiatrisk vård.

Allvarlig psykisk störning

Pappan genomgick en rättspsykiatrisk undersökning efter de misstänkta morden vilken kom fram till att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid gärningstillfället. I tingsrätten dömdes mannen till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. På fredagen fastställde hovrätten tingsrättens dom. Hovrättens utredning kom fram till som tingsrättens dom att ”mannen led av en allvarlig psykisk störning vid gärningstillfället och att det finns starkt stöd att han även i dag lider av en sådan störning”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.