En kvinna och två barn hittades under natten döda i en lägenhet i Göteborg. En man har gripits misstänkt för mord. Foto: Tomas Singer

Misstänkt för trippelmord häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen sedan i söndags misstänkt för trippelmord på sin fru och två barn häktades under onsdagen i Göteborgs tingsrätt.

Det misstänkta trippelmordet på en kvinna och två små barn skedde i Tynnered i västra Göteborg i söndags.

Mannen som sedan dess suttit anhållen är kvinnans make och pappa till barnen. Det var även han själv som ringde till polisen och berättade att tagit livet av sin fru och barn. När polis anlände till platsen var även mannen skadad.

– Han har medgett att det är han som har bragt dem om livet, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson.

Under tisdagen lämnade Helena Treiberg Claeson in häktningsframställan vid Göteborgs tingsrätt, och häktingsförhandlingen ägde rum idag, onsdag.

Mannen häktades då på sannolika skäl misstänkt för tre fall av mord.

Barn i förskoleåldern

Polis och åklagare kommer nu fortsätta med utredningen som förväntas ta lång tid. Bland annat kommer brottsplatsen undersökas och föremål skickas på analys.

– Utredningsläget är gott, säger Helena Treiberg Claeson.

Hon har begärt att tingsrätten förordnar om en rättsspykiatrisk undersökning och mannen vistas för närvarande på rättspsykiatrisk klinik.

– Det kan finnas fängelseförbud till och med. Det får den undersökningen visa, säger Helena Treiberg Claeson.

Barnen ska vara i förskoleåldern och socialtjänsten uppger till SVT Nyheter Väst att familjen inte är känd av dem sedan tidigare.

– Det var faktiskt lite av ett detektivarbete för oss själva att få reda på vilka de var. Och så är det ju inte om det är en familj som vi känner sen tidigare, säger Carina Falkewall, sektorschef, individ- och familjeomsorg samt funktionshinder i Västra Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.