Hundrastare drabbade samman i Göteborg

Publicerad

En kvinna var på måndagseftermiddagen ute och rastade sin hund i Högsbohöjd i Göteborg. Då blev hon pepparsprayad i ansiktet av en annan hundrastare.
– Vi vet inte vad som ligger bakom, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Vid 12.40-tiden larmades polisen om ett bråk mellan två personer som var ute och rastade sina hundar i Högsbohöjd. En man ska av oklar anledning pepparsprayat en kvinna i ansiktet.

– Det är inte helt bekräftat att det var pepparspray. Men om det var det så är det inte farligt – men väldig obehagligt, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region väst.

De båda inblandade personerna var ute och rastade varsin hund men hur bråket uppstod var på måndagseftermiddagen fortfarande oklart. Mannen som använt pepparsprayen försvann från platsen i sällskap med en kvinna.

Rubricerat som misshandel

Polisen skickade en patrull till området och letade efter den misstänkte gärningsmannen i ungefär en timma innan man pausade insatsen.

– Det är rubricerat som misshandel. Men vi vet fortfarande inte vad som ligger bakom händelsen, konstaterar Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer