27-åriga Ida brinner för katter. Hon har hjälpt 250 hemlösa kissar på ett och ett halvt år. När vi på SVT Nyheter Väst sökte eldsjälar i Västsverige fick vi tips om Idas engagemang i Strömstad. Foto: SVT

Ida har räddat 250 hemlösa katter

Uppdaterad
Publicerad

27-åriga Ida brinner för katter. Hon har hjälpt 250 hemlösa kissar på ett och ett halvt år. När vi på SVT Nyheter Väst sökte eldsjälar i Västsverige fick vi tips om Idas stora engagemang för djur i Strömstad.

– Jag har alltid älskat katter, säger hon.

Eldsjälar i samhället står att hitta på många olika ställen och när vi på SVT Nyheter Väst sökte tips på ideella krafter från vår publik kom ett mejl om Idas katthjälp in. 27-åringen från Strömstad arbetar som butiksbiträde men driver också den ideella organisationen Katthjälpen Strömstad. Via den har hon lyckats hjälpa 250 katter. Djuren vaccineras, chippas, kastreras och får nya hem. Sex stycken har fått stanna hemma hos Ida.

På bilden ovan ser ni lille Artemis som Ida hittade i en sopcontainer under en charterresa i Grekland: ”Hon skrek när vi gick förbi för att hon var så hungrig och det kändes som hon bokstavligt talat skrek på hjälp”, säger Ida. Foto: SVT
Låna en reporter – Fokus: Eldsjälar

– Jag har älskat katter hela livet, säger hon.

På de ett och halvt år som Ida drivit katthjälpen har hon lyckats samla in runt en halv miljon kronor, mestadels via Facebook. Och det har kunnat finansiera verksamheten.

Ida Hansson har alltid älskat katter. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Låna en reporter – Fokus: Eldsjälar

Mer i ämnet