Foto: SVT

Misstänkte inbrottsmördaren i Högsbo häktad

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänkt för mordet i Högsbo i mars har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och narkotikabrott.

En man i 30-årsåldern anhölls i lördags misstänkt för att ha brutit sig in och mördat en man i Högsbo i mars. I dag hölls häktningsförhandlingarna och han häktas nu på sannolika skäl misstänkt för mord och narkotikabrott, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen som nu häktats har både anknytning till området och är också tidigare dömd för våldsbrott. Mordmisstankarna mot mannen grundas på teknisk bevisning från brottsplatsen och det finns inget som tyder på att han kände brottsoffret.

Den mordmisstänkta förnekar brott och bestrider brott. 26 juni är sista dagen för att väcka åtal.

Mordförsök utreds parallellt

I december förra året inträffade ett mordförsök i samma område, och polisen arbetade utefter hypotesen att det kunde röra sig som samma gärningsman.

– Det som tyder på att det kan vara samma gärningsman är tillvägagångsättet och att det båda attackerna skett i samma område. Men det är fortfarande inget som är klarlagt, har Göran Sundström, förundersökningsledare på grova brott, tidigare sagt till SVT Nyheter Väst.

Men den nu häktade mannen har inte delgivits misstanke för mordförsöket, i stället fortsätter utredningen av den händelsen parallelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.