Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingen hemundervisning i Alingsås, skolchefen: ”Vi kör in i kaklet!” Foto: svt

Trots smittspridning – ingen hemundervisning i Alingsås: ”Vi kör in i kaklet”

Uppdaterad
Publicerad

Medan flera skolor i regionen väljer att bedriva undervisning på distans så går Alingsås, den kommun som hade högst smittspridning efter julhelgerna, åt motsatt håll.

På Alströmergymnasiet finns inga planer på att hålla eleverna från skolan.

– Vi vet från våra enkäter att det är väldigt många elever som far illa av att jobba hemifrån, säger Dennis Pavlovic, skolchef Alingsås kommun.

En fjärdedel av eleverna på Alströmergymnaiset i Alingsås är just nu hemma, antingen på grund av sjukdom eller på grund av karantänsreglerna och att alltså någon i deras närhet konstaterats sjuk. Men att stänga skolan och bedriva undervisningen på distans är inte aktuellt.

Skolchefen i kommunen, Dennis Pavlovic, tror inte att det skulle hjälpa.

– Det känns osannolikt att det skulle hindra smittspridningen i kommunen. Man ser att även de kommuner som väljer att ha fjärrundervisning har i princip samma smittspridning, säger han.

Han säger vidare att det som skulle kunna påverka är om väldigt många lärare insjuknar och att undervisningens kvalitet på så sätt skulle hotas.

Många elever står bakom beslutet

Bland eleverna på skolan håller många elever med om att det bästa är att få vara på plats.

– Vissa saker kan man inte göra på distans, till exempel diskussioner funkar inte så bra att göra framför datorn, säger Xenia Karlsson som går Barn- och omvårdnadsprogrammet på skolan. Hon får medhåll av Simon Laitinen på samhällsprogrammet,

– Jag blir lat och missar det sociala om jag stannar hemma, säger han.

Och som det ser ut kommer eleverna få fortsätta gå till skolan.

– Vi kör in i kaklet, säger skolchef Dennis Pavlovic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet