Foto: Arkivbild/SVT

”Inget tyder på mord eller dråp”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har efter brottsplatsundersökningen gjort en initial bedömning vad gäller den person som hittades död vid ett kallbadhus. Enligt polisen handlar det troligtvis om en olycka eller någon typ av sjukdomsfall.

Det var strax efter lunch på lördagen som polisen larmades om att en man hittats livlös bakom Saltholmens kallbadhus. Till en början var polisen förtegen om huruvida det fanns någon chans att mannen skulle kunna återupplivas. Men en timme efter att polisen anlänt till platsen meddelade presstalesman Ulla Brehm att personen konstaterats avliden. Därefter inleddes en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Under lördagseftermiddagen utfördes en brottsplatsundersökning och utifrån de uppgifterna konstaterar vi att det inte finns något som tyder på att det skulle röra sig om ett mord eller dråp, säger Ulla Brehm till SVT Nyheter Väst på söndagsförmiddagen.

Förundersökningen fortsätter trots detta formellt men kommer så småningom läggas ned.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.