I klippet berättar Ingemar om jobbytet och hur det känns. Foto: Richard Veldre/SVT

Ingemar bytte jobb i coronakrisen – hyllas

Publicerad

Ingemar Rytterstig arbetar normalt med att samla upp och sortera marint skräp i Sotenäs. Men när sjukskrivningstalen sköt i höjden inom äldreomsorgen bytte han jobb. Nu hyllas han på sociala medier.

Sedan ett par veckor har Ingemar Rytterstig en ny arbetsplats. I stället för att samla in och sortera marint skräp tar han hand om äldre på Kvarnberget i Kungshamn.

– Det är mycket nytt men jag har bra kollegor som hjälper mig, säger han.

Coronaviruset i Västsverige

Ingemar Rytterstig är en av sju personer i Sotenäs som bytt jobb efter att kommunen frågat efter personer med vårdkompetens. Anledningen är att coronapandemin orsakar högre sjukskrivningstal inom omsorgen.

I klippet berättar Ingemar om jobbytet och hur det känns.

Passade i profilen

Ingemar Rytterstig, som har erfarenhet av att arbeta inom hemtjänst, passade in i profilen.

– Det är en tuff situation för alla under pandemin men det är viktigt att bytet bygger på frivillighet, säger personalchefen Erika Hassellöv.

Sen arbetsbytet har Ingemar Rytterstig fått ta emot mycket uppskattning. På sociala medier hyllas bytet, något som också huvudpersonen själv har läst.

– Det är roligt att man uppskattar det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet