Göteborgs innebandyförbund har planer på att starta en skolserie i innebandy i Angered i höst. Foto: TT

Innebandyn försvann från nordöstra Göteborg – så ska den komma tillbaka

Publicerad

Nordöstra Göteborg har aldrig varit ett starkt fäste för innebandyn. Nu ska Göteborgs innebandyförbund försöka ändra på det genom att möta stadsdelens barn och unga via skolan.

– Det har funnits innebandy i nordöstra Göteborg men det har aldrig varit ett starkt område för sporten. Nu har innebandyn försvunnit helt, säger Ulf Widell, förbundschef i Göteborgs innebandyförbund.

Han tycker att det tidigare funnits ett bra föreningsliv i stadsdelen, särskilt i Angeredsområdet. Nu anser Ulf Widell att det däremot förändrats vilket är något som Göteborgs innebandyförbund vill ändra på.

– Vi vill få folk att förstå att innebandy kan vara en fantastiskt bra social grej för eleverna. Angered arena är jättefin och ligger mitt i centrum. Men det finns varken innebandymål, sarg eller linjer, säger Ulf Widell.

Startade ett projekt

Göteborgs innebandyförbund har nu tillsammans med Svenska innebandyförbundet startat ett projekt för att få barn och unga i området att intressera sig för sporten. Syftet är att få en kontinuitet i innebandyverksamheten samtidigt som eleverna är i skolan.

Hittills har projektet resulterat i besök i 25-30 skolklasser och i en turnering som ägde rum i mars. Där deltog omkring 400 elever från årskurs sex och åtta. Enligt Ulf Widell var det i princip ingen av dem som spelat innebandy innan.

– Vi fick fantastiska reaktioner och såg vilken glädje det ger att göra saker ihop, säger Ulf Widell och berättar att det även finns planer på att starta en skolserie i innebandy i Angered i höst.

Hoppas på rejäla föreningar

I framtiden, närmare bestämt inom 5-6 år, hoppas han också att både Angered och Bergsjön ska ha rejäla innebandyföreningar.

– När man vill börjar spela är det en enkel och rolig sport. Alla kan vara med från början. Det syntes verkligen hur roligt de hade under turneringen, säger Ulf Widell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer