SMHI utökar vädervarning Foto: SVT

Tågen på Västkustbanan stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket stoppar all tågtrafik från klockan 17.00 på lördagen på sträckan Göteborg – Halmstad. Bussar kommer att ersätta.

Uddevallabron är stängd för tung trafik och det finns även planer på att stänga Älvsborgsbron i Göteborg under lördagskvällen.

Det är risk för mycket besvärligt väder under lördagen. SMHI har utfärdat klass 2-varningar för kraftig vind längs hela västkusten, Öland och Gotland.

Stormen Egon

Tågen mellan Uddevalla och Strömstad är inställda mellan klockan 12 på lördagen och klockan 12 på söndag. Buss kommer att ersätta på sträckan.

Flera sträckor drabbas

Även tågtrafiken mellan Borås och Varberg påverkas av väderläget. Tågen är inställda från klockan 13.15 på lördagen och klockan 08.00 på söndagen.

Dessutom påverkas trafiken Halmstad-Värnamo, där inga tåg trafikerar mellan 14.00 på lördagen och 12.00 på söndag. Även där kommer bussar att ersätta tågen.

Risk för strömavbrott

Ett lågtryck passerar över landet och det varnas för mycket hård vind med risk för stormbyar.

– Det kan bli strömavbrott och det kan påverka bil- och tågtrafik, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Kulminerar på kvällen

Under lördagseftermiddagen vrider vinden till väst. Då är det risk för mycket hårda vindbyar i hela Götaland. Vid Bohuskusten väntas vinden kulminera under sena lördagskvällen.

Under natten till söndagen väntas vinden avta.

SMHI varnar också för mycket högt vattenstånd i Bohuslän och Halland med nivåer på uppemot 170 centimeter över det normala.

Elbolagen har satt in extra resurser på grund av vädervarningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Egon

Mer i ämnet