Bilden är från en annan anstalt med samma säkerhetsklass som Brinkeberg Foto: TT

Intern rymde från fängelse i Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

En intern har rymt från anstalten Brinkeberg i Vänersborg. Det bekräftar Kriminalvårdens presstjänst. Mannen rymde via ett fönster.

Rymningen ska ha skett under fredagkvällen, villket TTELA var först med att berätta. Mannen ska ha plockat ut fönstret i sitt rum, och med stor sannoliket fått hjälp från utsidan att klippa upp det stängsel som omgärdar anstalten.

Först på lördagsmorgonen när rummet skulle låsas upp upptäcktes att den intagne saknades. Fönstret i bostadsrummet var förstört och när anstaltsområdet genomsöktes upptäcktes ett hål i staketet.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och kommer att tillsätta en utredning för att ta reda på vad som har hänt, säger Jonas Wallgren, ställföreträdande kriminalvårdschef, i en skriftlig kommentar.

– Det är för tidigt att säga exakt hur det gick till. Utredningen kommer att titta på det och vilka brister som behöver rättas till, säger Jonas Wallgren.

Kortare straff

Enligt Kriminalvården är den intagne dömd till ett kortare fängelsestraff. En efterlysning har gått ut men polisen söker inte aktivt efter rymlingen.

– Vi gör som vi brukar i sådana här lägen, det vill säga gå ut med en uppmaning till vår personal att hålla ögonen öppna, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Väst.

Brinkeberg är en sluten anstalt med säkerhetsklass 2. Bevakningen på anstalten har nu förstärkts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.