Iron Maidens sångare Bruce Dickinson live från stora scenen på Sziget Festival; Budapest, Ungern 2008. Foto: aszlo Belicza /TT

Iron Maiden till Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Hårdrocksbandet kommer till Ullevi för fjärde gången. Brukar dra över 50 000 besökare

Sommaren 2016 blir inte bara en sommar med Håkan Hellström på Ullevi. Nu är det klart att även Iron Maiden kommer på besök. Den 17 juni är det dags för hårdrocksbandet att ta sig an Ullevi.

Det blir fjärde gången som bandet uppträder på Ullevi, senast var 2011.  Varje gång brukar antalet besökare bli över 50 000.

The Book of Souls

Deras senaste album ”The Book of Souls” släpptes i september i år, och är bandets sextonde album. Bandet genomför en omfattande världsturné som innefattar 35 länder världen över.

Den brittiska hårdrocksgruppen har spelat tillsammans sedan 1975 och i ett pressmeddelande kommenterar sångaren Bruce Dickinson den kommande Sverige-spelningen:

”Hela Maiden-vibben som finns varje gång vi spelar här är fantastiskt, vi får alltid ett så varmt välkomnande från våra svenska fans”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.