Jackie Arklöf. Foto: SVT arkiv

Jackie Arklöv nekas telefonkontakt

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningsrätten går på kriminalvårdens linje och nekar livstidsdömde Jackie Arklöv att kontakta en tidigare anställd på Boråsanstalten.

I april avslog Kriminalvården hans ansökan om att få ringa den tidigare anställda. Jackie Arklöv flyttades från Boråsanstalten efter att det uppdagats att han haft en otillbörlig relation med den tidigare anställda och flyttades därför till anstalten Storboda norr om Stockholm.

Kriminalvården hänvisar till att personen haft kännedom om verksamhetens rutiner och säkerhet och förvaltningsrätten står fast vid deras bedömning, rapporterar Borås Tidning.

Jackie Arklöv dömdes år 2000 till livstids fängelse för att tillsammans med Tony Olsson (numera Tony Byström) och Andreas Axelsson bland annat ha mördat poliserna Olle Borén och Robert Karlström i Malexander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polismorden i Malexander

Mer i ämnet