Jenni läste om en hemlös man i tidningen – visade sig vara hennes pappa

Uppdaterad
Publicerad

När Jenni Eklund läste tidningsartikeln i Göteborgs-Posten om hemlöse Sten kände hon snabbt igen honom. Sten visade sig vara hennes pappa.
– Det var en naturlig reaktion att genast köra dit och hämta hem honom, säger Jenni Eklund, som nu återförenats med sin pappa.

70-årige Sten tvingades till hemlöshet i höstas efter att bland annat blivit amputerad och rullstolsburen. Kort efter att Göteborgs-Posten skrivit en artikel om hans historia och hur Sten bodde på centralstationen i Göteborg, fick han besök av en kvinna.

– Jag kände inte igen henne i början, men efter ett par sekunder fattade jag att det var min dotter, säger Sten i SVT:s Morgonstudion om återföreningen.

Jenni Eklund hade läst artikeln och insett att hon läste om sin pappa. Efter att hennes föräldrar skilde sig på åttiotalet tappade hon kontakten med honom.

– Det var en chock. När vi såg hur han hade det kändes det naturligt att hämta honom. Vi hade hela tiden trott att han varit utomlands, säger Jenni Eklund.

Firar jul tillsammans

Trots att Sten kallar den gångna hösten när han levde som hemlös för tragisk, vill han inte glömma bort kapitlet.

– Det är en tragisk period i mitt liv. Men samtidigt vill jag inte vara utan den. Jag har lärt mig att det finns massor med goda människor, en tanke jag inte haft förut, säger Sten.

I år firar Sten och Jenni jul tillsammans igen för första gången på många år.

– Att ha fått tillbaka min dotter i mitt liv är en julklapp för mig, säger Sten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.