Jill Johnsons kritik mot Metoo: ”Dragit iväg åt alla håll”

Uppdaterad
Publicerad

Boråsartisten Jill Johnson är aktuell med ett nytt album och en sommarturné. I kulturprogrammet Sverige! berättar hon om inspirationen till den nya musiken, där Metoo bland annat tar plats.

– När jag var 14-15 år och turnerade gick jag själv i både Köpenhamn och Malmö och var aldrig rädd. Nu är jag 46 år gammal och ganska trygg person och ändå rädd, säger hon.

I det kommande avsnittet av kulturprogrammet Sverige! möter programledaren Fredrik Önnevall countryartisten Jill Johnson. Här berättar hon personligt om sin publik, nya musiken, countryn och om att gå ut med sina åsikter.

En av albumets låtar heter Is it hard being a man och uppkom som en genuin undran från henne sida om hur det kändes att vara man när Metoo stormade som mest. Jill Johnson beskriver Metoo som fantastiskt, men ifrågasätter också fenomenet.

– Det har också dragit iväg åt alla håll. Där vi bedömer män i alla möjliga diskussioner.

I klippet ovan berättar Jill Johnson om sin nya skiva och låten som handlar om Metoo.

Säsongens sista avsnitt av Kulturprogrammet Sverige! sänds på lördag 18.15 i SVT1 och på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.