Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Youtubestjärnorna från JLC, en före detta husägare eller två hantverkare – vem har rätt till guldet värt drygt sju miljoner kronor? Foto: Claudio Bresciani/TT, polisens förundersökning

Duon från JLC hittade guld i villa – nu hävs beslaget efter fyndet i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs tingsrätt har besluta häva beslaget av guld- och platinatackorna som hittades i humorduon Carl Démans och Lucas Simonssons fastighet i Mölndal. Men vem som får rätt till guldet är fortfarande oklart.

Tingsrätten beslutade under onsdagen att häva beslaget av de guld- och platinatackor som hittades i JLC-duons fastighet i Mölndal i höstas.

Beslutet fattades efter att åklagaren lagt ned förundersökningen och eftersom man inte kopplar guldtackorna till något brott.

Tingsrätten har dock inte avgjort till vem guldet ska lämnas ut – eftersom flera inblandade gjort anspråk på det. Vem som får rätt kommer nu avgöras i en civilrättslig process.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.