Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker utanför Eriksbergshallen och poliser utanför Gothia Towers i Göteborg den 17 november. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Juncker hyllar polisen och Göteborg efter EU-toppmötet

Publicerad

I ett brev till statsminister Stefan Löfven (S) hyllar nu Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker polisen och säkerhetspersonalens arbete under EU-toppmötet i Göteborg den 17 november.

På tisdagen twittrade Stefan Löfven ett tack till Jean-Claude Juncker för hans ”snälla brev” som bifogades för allmänhetens läsning.

Där står bland annat att läsa att Europeiska kommissionens ordförande med brevet vill tacka statsministern personligen för ett utmärkt samarbete och den höga graden av professionalitet, effektivitet och flexibilitet under arrangemanget som han kallar högkvalitativt.

”Outtröttligt arbete”

Men framför allt riktar Juncker ett särskilt tack till ordningsmakten. Arbetet med säkerheten och trafikstörningarna tycks således inte gått luxemburgaren förbi.

”Låt mig till slut framföra mina tack till staden Göteborg och uttrycka min tacksamhet för polisens och säkerhetsstyrkornas outtröttliga arbete, vilket säkerställde ett smidigt möte”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-toppmötet

Mer i ämnet