Det blev inga kamelstall. Nu kräver politikerna pengarna tillbaka. Foto: SVT/Wikimedia

Kamelcentret överklagade förgäves

Uppdaterad
Publicerad

Det beryktade kamelcentret i Angered valde att överklaga kommunens återkrav på en halv miljon kronor. Men två veckor försent säger förvaltningsrätten som beslutat att återkravet kvarstår.

Det var i våras som det beslutades att kamelcentret skulle bli tvungna att betala tillbaka de 500 000 kronor som de fått i kommunalt och statligt stöd. Kamelcentret hade då möjlighet att överklaga beslutet, och istället låta det provas i förvaltningsrätten.

– Men eftersom överklagan kom in försent så valde förvaltningsrätten att inte ta upp ärendet igen. Så återkravet kvarstår, säger Ulla-Carin Moberg, chef för verksamhetsstöd Göteborgs stad.

Kamelcentret i Angered

LÄS MER: Kamelcenter tvingas betala tillbaka bidrag

Nästan tre veckor försent

Kamelcentret hade tre veckor på sig att överklaga beslutat, men istället kom överklagandet in dryga två veckor senare än avsatt datum. I överklagan säger man att man vill ompröva ärendet.

LÄS MER: Kamelcenter måste betala – annars inkasso

– Så det var i förvaltningsrätten och vände. Nu räknar vi med att de gör en avbetalning för att betala tillbaka pengarna. Stödet var ju för en verksamhet som aldrig blev av, så pengarna borde ju finnas kvar, säger Jonas Ransgård (M) oppositionsråd i Göteborg.

SVT Nyheter Väst har sökt representanter för kamelcentret.

LÄS MER: Skattemljon till kamelprojekt i Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kamelcentret i Angered

Mer i ämnet