Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör polisen Tobias Stenström berätta om hur kameraövervakning löser brott. Foto: SVT

Tillfällig kameraövervakning löste brott på Avenyn

Publicerad

Polisens tillfälliga kameraövervakning på Avenyn i Göteborg i början av året gav goda resultat. De ansvariga för satsningen menar att man kunnat lösa flera brott med hjälp av den nya tekniken.

Vad lyckades då polisen åstadkomma? Starta klippet för att höra polisens kameraansvarige, Tobias Stenström, berätta om resultatet.

En lagändring i början av 2020 har gjort att polisen inte längre behöver gå via Datainspektionen för att få tillstånd för kameraövervakning. Nu räcker det med en rättslig motivering. Detta har gjort att det blivit lättare för polisen att med kort varsel kunna sätta upp kameror på extra utsatta platser.  

– Under hela våren och fram till idag har polisen haft tillfällig kameraövervakning på ett antal ställen runt om i Västra Götaland och i Halland och så kommer det även att vara i framtiden, säger Tobias Stenström, regionalt kameraansvarig på Polisen, och fortsätter:

– Vi fattade beslut i början av året om en tillfällig kameraövervakning på Avenyn, just med den problematiken som varit där i offentlig miljö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer