Storbråk på avenyn igen Foto: Thomas Singer

Kaosartat storbråk vid Avenyn i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk utbröt under natten till söndag vid en krog vid Kungsportsavenyn i Göteborg. Stämningen på platsen har beskrivits som kaosartad, enligt polisen.

– Det var hotfullt. Vakterna var övermannade och kände sig otrygga, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen fick larmet vid 03.24. När polisen kom till platsen fanns inga ordningsvakter vid den hårt belastade entrén. Ordningsvakterna ska enligt polisen begett sig in i krogen för att stoppa flera slagsmål därinne.

– Det var ett omfattande bråk, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Samma individer

Ett liknande bråk utbröt i mars i år vid en restaurang på Avenyn och polisen bekräftar att det är en del samma individer som dyker upp i båda bråken.

– Det är kända personer för oss, säger Christer Fuxborg.

Krogen stängdes

Polisen hade tiotal patruller på plats under natten till söndagen. På polisens inrådan stängde krogen för kvällen. Först vid 05.30-tiden lämnade polisen platsen då de bedömde att situationen var lugn och flera av de inblandade hade lämnat platsen. Ingen person ska ha kommit till skada i bråket, enligt polisen.

– Det har varit slagsmål. Men vi har inte en enda som vill göra en anmälan. Det som kommit ut av det är ett narkotikabrott för eget bruk, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.