Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eleverna Evangelina Monau och Morris Huskin får nu rikta in sig på distansundervisning, det plötsliga beskedet nådde rektor Michele Pestalozzi vid Katolska skolans rektor i Göteborg först under måndagsmorgonen Foto: Martin Grill / Dennis Franco / SVT

Katolska skolan om beskedet: ”Tufft med hemundervisning”

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmar innan eleverna skulle tillbaka efter sportlovet kom beskedet. Västra Götalandsregionen rekommenderar nu distransundervisning. På Katolska skolan i Göteborg tycker man att beskedet borde ha kommit tidigare.

– Vi har 70 anställda och cirka 400 elever, det är svårt att göra så hastiga ändringar på några timmar, säger rektorn Michele Pestalozzi.

Start klippet i spelaren för att höra eleverna Evangelina och Morris berätta om vilka problem och risker de ser med distansundervisning.

Skidåkning, träningsläger... trängsel. Det var detta regionen befarade att eleverna skulle komma tillbaka med efter sportlovet vecka sju.

I sista momangen, på söndagskvällen, meddelade Smittskydd Västra Götaland att man nu rekommenderar distansundervisning både för högstadie- och gymnasieskolor under vecka åtta.

– Jag fick beskedet i morse, men det är egentligen så vi redan arbetar här, säger Michele Pestalozzi som är rektor på Katolska skolans högstadie i Göteborg.

Mixad undervisning efter jullovet

Efter jullovet gick Katolska skolan över till en så kallad mixad undervisning. Det innebär att eleverna har både studerat hemifrån och i skolan. Därav har de inte behövt ändra på undervisningen för tillfället.

– Jag tolkar rekommendationerna som att vi kan fortsätta med den planen vi har haft sen starten på året, och under veckan kommer jag att ta ett beslut gällande nästkommande vecka, rektor Michele Pestalozzi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer