Foto: SVT

Kineser säger nej till djuphamn i Lysekil

Publicerad

De kinesiska investerare som eventuellt skulle undersöka förutsättningarna för en djuphamn i Lysekil har nu definitivt valt att backa från projektet och väljer att inte gå vidare.

– Jag är inte förvånad, men överraskad över beslutet från de kinesiska investerarna och konsulterna som varit inblandade i projektet, säger Jan-Olof Johansson (S), kommunalråd i Lysekils kommun.

– Det hade ju varit roligare med ett positivt besked naturligvis.

Intressant förfrågan

Konsulterna har undersökt förutsättningar för en eventuell containerhamn i Brofjorden. Och på Lysekils kommuns hemsida kom under tisdagen det definitiva beskedet om att det inte blir någon fortsättning. Orsaken ska vara den negativa uppmärksamhet som intresseförfrågan har fått i media och på sociala medier.

– Det har varit en intressant förfrågan där kommunen inte skulle behöva bekosta den förstudie som planerades. Men nu är det stopp, och vi väljer att inte gå vidare med frågan, säger Jan-Olof Johansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kinesisk hamn i Lysekil

Mer i ämnet