Lena Carlson, Lidköping, får vaccin på Arena Skövde Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Klart för massvaccinering i Arena Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Närhälsans fyra vårdcentraler i Skövde flyttar över all vaccinering till Arena Skövde – i viss mån har man redan tjuvstartat genom att under veckan vaccinera 2 400 personer. Den stora arenans kapacitet till trots gör bristen på vaccin att vaccineringstakten inte blir så hög som man hoppats. Men de som får vaccineras är glada:

– Det känns jättebra! Jag har många barnbarn och längtar efter att få vara nära dem, säger Lena Carlson.

I klippet ovan är vi med när Lena Carlson från Lidköping får sin vaccinationsspruta på Arena Skövde.

Det har talats om massvaccinering när det är dags för vaccination för alla över 18 år som inte tillhör en särskild riskgrupp. I Skövde inleddes tidigt ett samarbete för att klara den väntade anstormningen, och därför har kommunen upplåtit den stora arenan för ändamålet.

Coronaviruset i Västsverige

– Vi ser det som en självklarhet att hjälpa till. Det här är något som angår oss alla. Arena Skövde är centralt placerad och lätt att nå, säger Johan Rahmberg, chef sektor medborgare och samhälle, i ett pressmeddelande.

I torsdags kväll lades 2 400 möjliga bokningstider ut. Dessa tog slut på några få timmar och det är dessa som vaccineras just nu. Det handlar om folk från hela Västra Götaland som snabbt hittade de lediga tiderna i Skövde.

– Vi vaccinerar nu omkring 700 personer om dagen, berättar Susanne Lidén.

Vaccinationstider ska kunna erbjudas både vardagar, kvällar och helger – allt för att få så många vaccinerade så snabbt som möjligt. Men hur många som faktiskt kommer att kunna boka upp sig hänger helt på vaccintillgången, som de närmaste veckorna är starkt begränsad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet