Det är klart för maktskifte i Herrljunga kommun. Mats Palm väntas bli vald till kommunstyrelsens ordförande. Foto: Herrljunga Kommun

Klart med maktskifte i Herrljunga

Uppdaterad
Publicerad

Efter många turer är det nu klart att det blir maktskifte i Herrljunga. C, L bildar tillsammans med V och S ett nytt block. Det var Borås Tidning först att rapportera om under tisdagen.

Efter valet försökte försökte först M, KD, L och C att ta makten i Herrljunga. Men de kunde inte enas och försöket slutade med att alliansen splittrades i oktober.

Mer lyckosamma har alltså försöken varit för S, V, C och L som nu tar makten i Herrljunga.

Val 2022

Kommunalrådsposten tillsätts troligen på kommunfullmäktigemötet den 12/12 och enligt Borås Tidning är det troligt att Mats Palm (S) åter blir kommunalråd.

– Det är bra att en majoritet kunnat bildas. Det ser ut att bli några kärva år framåt, då det är bra med förutsägbarhet och ett brett ansvarstagande, säger Mats Palm (S) till BT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet