Enligt uppgifter till Ekot tillhörde kniven HVB-hemmet och låg i ett utrymme där knivar förvaras.

Kniven i fokus under mordutredning på HVB-hem

Uppdaterad
Publicerad

Förra onsdagen hamnade två unga flickor i ett bråk på ett HVB-hem i Trollhättan. Till en följd av bråket avled en av flickorna av stickskador och nu står vapnet i fokus för utredningen.

Det var förra onsdagen som två unga flickor 14 och 17 år gamla hamnade i ett bråk på ett HVB-hem i Trollhättan. Som en följd av bråket fick 17-åringen från Växjö föras till sjukhus med allvarliga skador.

Flickan avled senare av sina skador och nu misstänks 14-åringen för mord. Utredningen handlar bland annat om hur hon fick tag på den kniv som användes för att ge 17-åringen livshotande skador.

Lätt att komma åt kniven

Enligt uppgifter till Ekot ska flickan i förhör ha berättat att kniven var HVB-hemmets och att den hade legat i ett utrymme där knivar förvaras. Det ska enligt 14-åringen också ha varit mycket lätt att komma åt kniven, men i vilket sammanhang och när hon fick tag i den är oklart.

– Vi håller på att utreder hur hon har fått tag på den här kniven, var den kommer ifrån och när hon har fått den, hur länge hon haft den och så vidare. Jag kommer i dagsläget inte prata om mer detaljer när det gäller kniven, säger åklagaren Robert Beckard till SVT.

Teorin är att 14-åringen knivhögg 17-åringen flera gånger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på HVB-hem

Mer i ämnet