Nordstan Foto: Thomas Johansson/TT

Knivskuren man avliden av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

En ung man har avlidit av sina skador efter att ha blivit knivskuren i Nordstan under ett bråk natten mellan fredag och lördag.

Den misstänkte gärningsmannen är gripen, misstänkt för mord.

Ett larm om bråk i Nordstan mellan flera personer kom in till polisen vid midnatt mellan fredagen och lördagen,

Enligt polisen var det uppemot sex personer inblandade i bråket. Polisen fann då två personer knivskurna, varav den ene blivit svårt skadad.

Knivvåldet

– Det är dessa två som har bråkat med varandra. Men varför de har bråkat med varandra det vet vi inte, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i väst.

Mannen fördes till sjukhus och polisen kunder under söndagsmorgonen meddela att han avlidit av sina skador.

Den misstänkte gärningsmannen är gripen av polisen sedan tidigare och är nu anhållen misstänkt för mord.

Polisen arbetar vidare med förhör, och säger att det finns en övervakningsfilm från händelsen. Thomas Fuxborg säger att utredningsläget ser bra ut.

Det är andra dödliga knivvåldet under väldigt kort tid i centrala Göteborg. I lördags häktades tre personer efter att ha rånat en ung man på Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen och knivskurit honom så svårt att han avled av sina skador.

Anhöriga är underrättade om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivvåldet

Mer i ämnet