Foto: SVT

Knytblusmanifestation i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Runt om i Sverige manifesterade människor iklädda knytblusar för att visa sitt stöd för Sara Danius. På Gustaf Adolfs torg i Göteborg samlades ett hundratal personer under torsdagseftermiddagen.

På flera håll i landet hålls knytblusmanifestationer till stöd för Sara Danius, som tvingats lämna sin post som Svenska Akademiens ständiga sekreterare. På Gustaf Adolfs torg i Göteborg samlades ett hundratal personer. Syftet med manifestationen är att visa sitt stöd för Sara Danius och att uppmana alla ledamöter i Svenska Akademien att avgå.

Danius signaturplagg

Ett antal personer hade knytblus på sig för att på det sättet visa sitt stöd för Sara Danius. Detta eftersom det är ett plagg som hon ofta har på sig. Orsaken till att manifestationen hölls just under torsdagen är för att Akademien har sitt första möte efter att Sara Danius lämnat sin post.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.