Använd dörrarna i mitten eller längst bak på spårvagn eller buss, så gör du föraren glad. Foto: TT

Kollektivresenärer hänvisas till bakdörrarna

Uppdaterad
Publicerad

Från och med onsdag morgon kan trafikföretagen låta framdörrarna på bussar och spårvagnar förbli stängda, allt för att förarna ska kunna känna sig trygga.

Många passagerare kommer att hänvisas till dörrarna i mitten eller längst bak. Dessutom kan sittplatserna närmast föraren komma att stängas av.

Allt för att minska förarnas tilltagande oro för coronaviruset.

– Vi ger nu våra trafikföretag möjlighet att genomföra åtgärder för att möta den oro som finns bland förarna. Syftet är att upprätthålla en fungerande kollektivtrafik så att våra kunder kan fortsätta att ta sig till sina arbeten, sjukvård och skola, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet, i pressmeddelande.

Någon större risk för smittspridning finns dock inte i kollektivtrafiken, och Folkhälsomyndigheten har inga rekommendationer om att begränsa resandet i kollektivtrafiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet