Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunstyrelsens ordförande Axel Josefsson (M) prata om stadens arbete efter explosionen i klippet ovan. Foto: SVT

Axel Josefson (M) om explosionen: ”Det här ska inte hända i Göteborg”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M) befann sig under tisdagsmorgonen på platsen i Göteborg där den omfattande explosionen ägde rum. Detta för att visa närvaro och se till så att kommunens tjänstemannakårs arbete fungerade som det skulle.

– Det här är oerhört allvarligt. Vi ska naturligtvis inte ha det på det sättet, berättade Axel Josefsson.

Hör kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M) prata om stadens arbete efter explosionen i klippet ovan.

Det är ännu inte klart vad som orsakade explosionen i Annedal tidigt i morse. Men trots det fanns kommunstyrelsens ordförande i Göteborgs kommun Axel Josefson på plats. Han berättar för SVT om stadens arbete för att förhindra händelser som denna.

– Vi arbetar ännu i dag tätt tillsammans med våra fastighetsägare för att hålla ordning i våra bostadsbestånd och vi får beroende på vad detta visar sig vidta ytterligare åtgärder för att öka tryggheten för göteborgarna, säger Axel Josefson.

På platsen fanns även socialtjänsten för att bidra med krishantering och krissamtal, samt att alla de boende fick tak över huvudet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet