Kvinna stal en brödbil i centrala Göteborg, men krockade sedan in i betongfundamet. Foto: Anders Wiklund/TT

Konditori levererade bröd – kvinna stal lastbilen och kraschade

Uppdaterad
Publicerad

När ett konditori i Göteborg under natten skulle leverera bröd till en kund blev deras lätta lastbil stulen. En drogpåverkad kvinna försvann med brödbilen och kraschade till slut.

Det var vid 02.30-tiden natten till tisdag som polisen larmades till ett hotell i Göteborg. Där hade ettkonditori börjat att leverera bröd till ett hotell och parkeratutanför. När föraren lastade ur bilen hoppade en misstänkt drogpåverkad kvinna in i brödbilen och försvann från platsen.

Tio minuter efter att polisen larmades om bilstölden ringde en annan person in. Personen berättade att en lätt lastbil kört in i ett betongfundament. När polisen kom till platsen visade det sig att det handlade om den tidigare efterlysta brödbilen från konditoriet.

I bilen satt en kvinna som själv uppgavatt hon var efterlyst. Kvinna kördes till sjukhus för kontroll och bilenbärgades från platsen.

Kvinnan greps misstänkt för tillgrepp avfortskaffningsmedel, grov olovlig körning, drograttfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.