Ridklubben: ”I värsta fall kanske vi får stänga” • Tennisföreningen: ”Många efterfrågar en padelhall” Foto: SVT

Konflikt om padelhall mellan ridklubb och tennisförening i Ljungskile

Uppdaterad
Publicerad

I Ljungskile pågår en långdragen konflikt mellan grannföreningarna Ljungskile ridklubb och Ljungskile tennisförening. De är oense om mark där tennisföreningen vill bygga en padelhall. En bit av marken används i dagsläget av ridklubben. 

– I värsta fall kanske vi får stänga igen, säger Nina Söderberg, styrelsemedlem i Ljungskile ridklubb.

Tennisföreningen har fått bygglov att sätta upp padelhallen i anslutning till deras tennisverksamhet. En del av marken där den nya padelhallen ska ligga används som vinterhage av ridklubben. Något som oroar klubben, och som Bohusläningen var först med att rapportera om.

– Med mindre mark behöver vi minska antalet hästar och därmed medlemsantalet. Och vi är en ideell förening, så det är ju våra medlemmar vi lever på, säger Nina Söderberg, styrelsemedlem i Ljungskile ridklubb.

Tennisföreningen: Inte deras mark 

Trots att marken används av ridklubben, ägs den i själva verket av Uddevalla kommun och arrenderas inte av ridklubben.  

– Att påstå att det är deras vinterhage är faktafel, säger Sten Jacobson, ordförande för Ljungskile Tennisförening.  

Enligt Sten behövs en ny padelhall i Ljungskile och tennisföreningen ser fram emot att få utveckla sin verksamhet.  

– Det är många som efterfrågar en padelhall i Ljungskile. Därför vill vi gärna hänga med det tåget eftersom det är så populärt, säger han. 

Kommunen: Finns lösningar 

Enligt ridklubben har man haft en muntlig överenskommelse om marken med kommunen, och blivit lovade att få marken till sitt arrendeavtal. Men enligt kommunen finns ingen sådan överenskommelse. Samtidigt menar politiker att det finns lösningar för ridklubben som man tittar på.  

– Vi har ju en förhoppning om att båda klubbarna ska kunna fortsätta och utveckla sin verksamhet. Jag tror att det finns möjligheter för båda klubbarna att göra det, säger Anna-Lena Heydar (S), förste vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Ridklubben har överklagat kommunens beslut om bygglov för padelhallen till Länsstyrelsen.

Hör mer i klippet ovan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.