Fängelse efter påkörning utanför Burgårdens gymnasium

Uppdaterad
Publicerad

En ung man döms till fängelse för grov misshandel efter att han kört på två tonårspojkar vid Burgårdens gymnasium.

Händelsen inträffade utanför en skola i Göteborg i augusti, då ett slagsmål bröt ut. Nu har domen kommit, vilket Göteborgs-Posten var först med att berätta. Två av de inblandade i oroligheterna hoppade in i en bil och körde på två personer på gångbanan utanför skolan.

Skadestånd på 65 000 kronor

Båda männen som satt i bilen åtalades, men endast en av dem döms nu till fängelse i tre år. Han ska även betala skadestånd till den ena målsäganden på drygt 65 000 kronor.

Gällande den andra mannen så konstaterar tingsrätten att det är besvärande att han varit inblandad i slagsmålet, vilket innebär att han kan ha haft ett motiv till påkörningen. Dock var han endast passagerare och det finns inget som bevisar att brottet skulle ha begåtts i samförstånd, därför frias han helt.

Här berättar vittnet Magnus om händelsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Berg såg påkörningen vid gymnasieskolan i centrala Göteborg – följ med till platsen i klippet och hör vittnet berätta om den omskakande händelsen. Foto: Elin Schwartz/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.