Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen berätta om den kraftiga explosionen i klippet ovan. Foto: Alva Olsson

Kraftig explosion i lägenhetshus i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade i anslutning till ett lägenhetshus i centrala Mölndal under tisdagskvällen. Ett 20-tal boende fick evakueras och polisen utesluter inte att dådet kan ha kopplingar till kriminella gäng.

Larmet om detonationen kom vid halv tio på tisdagskvällen. Enligt vittnen ska smällen ha hörts flera kilometer och explosionen blåste ur flera fönster ur byggnaden. Utöver fastigheten så har ett flertal fordon som stått parkerade utanför skadats.

Räddningstjänsten fick hjälpa en del boende att ta sig ut.

– Vi säkerställde att alla kunde ta sig ut och erbjöd också de som behövde en varm plats att vara på, säger Petter Backlund, räddningsledare på plats under tisdagsnatten.

Ingen misstänkt

På onsdagsmorgonen har polisen inga uppgifter om personskador.

Polisen har inlett en förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse och har genomfört kontroller i närområdet. Nationella bombskyddet larmades till platsen och först vid fyratiden på onsdagen hade polisen avslutat sin undersökning på plats.

På onsdagsförmiddagen anlände polis, räddningstjänst och Mölndals stad till platsen. Polisen kunde då bekräfta att det inte går att utesluta att händelsen är kopplad till kriminella nätverk, och att en hämndaktion kan vara att vänta.

Ingen är i nuläget misstänkt för händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.