Södra Älvsborgs sjukhus håller presskonferens. Foto: Sofia Nordén/SVT

Krisläge på sjukhuset i Borås

Uppdaterad
Publicerad

På grund av bussolyckan är Södra Älvsborgs Sjukhus satt i förstärkningsläge.

Sjukhuset höll vid lunchtid på torsdagen en presskonferens om det allvarliga skadeläget. Två personer vårdas med livshotande skador, en av dem har förts med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

På fredagen var sju patienter kvar på SÄS efter torsdagens bussolycka. Totalt har ett tiotal personer vårdats på Södra Älvsborgs Sjukhus.

Bussolycka Tranemo

Krisgruppen samlad

Dessutom fördes 20 personer till Tranemo vårdcentral och ytterligare 20 till Boda vårdcentral efter olyckan.

De som har fått lättare skador har fått splitterskador från glas, mindre skallskador och frakturer. Ett fåtal av passagerarna var fastklämda, men en majoritet kunde ta sig ut ur bussen själva.

Trots att händelsen är stor för ett sjukhus i SÄS storlek anser krisgruppen som samlades vid presskonferensen att arbetet gått bra. De som skulle jobba på eftermiddagen kallades in även på förmiddagen för att stärka upp arbetet.

– För Borås Lasarett var det här en stor händelse, säger Nina Widfeldt chef för särskild sjukvårdsledning och överläkare i anestesi på SÄS.

De skadade är främst kvinnor i 60-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolycka Tranemo

Mer i ämnet