Krock mellan spårvagn och bil i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En personbil kolliderade med en spårvagn på Skånegatan sent på onsdagskvällen. Olyckan gjorde att spårvagnstrafiken fick stoppas mellan Centralstationen och Scandinavium. Ingen person skadades vid kollissionen.

Klockan 21.38 på torsdagkvällen kom larmet efter att en bil kolliderat vid Skånegatan, vid biografen Bergakungen, i centrala Göteborg.

– Det var inga personskador här utan vi har sanerat på platsen. Glassplitter och lite plåtbitar, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningtjänsten i Storgöteborg.

Hur är läget på platsen nu?

– För vår del är det här avslutat, och vi har lämnat över det till polisen nu, säger Samuelsson strax efter klockan 22.

”Bilen har fått bärgas”

Vad som föranlett olyckan är i nuläget oklart. Polisen hade vid klockan 22.15 fortfarande en patrull kvar på platsen, men instämmer i Räddningstjänstens beskrivning av det hela som en mindre allvarlig händelse.

– Det var ju omfattande skador på bilen, så den har fått bärgas därifrån nu, säger Göran andreasson, vakthavande befäl Göteborgspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.