Kronprinsessan Victoria under ett besök vid hällristningarna i Brastad 2011. På onsdagen kommer hon till Bohuslän igen och får då träffa Sixten Söderberg, ordförande för Fiskareföreningen Norden. Foto: TT / Peter Dahlberg

Kronprinsessan besöker Sotenäs

Uppdaterad
Publicerad

Alger, plast och vraksanering står på programmet när kronprinsessan Victoria besöker Sotenäs i dag. Men också fiske.

Det är havsmiljön som står i fokus när kronprinsessan Victoria besöker Sotenäs kommun under onsdagen. Fiskareföreningen Norden kommer bland annat att visa hur de arbetar med trålbinderi med målet att fånga så stora fiskar som möjligt och låta mindre fiskar passera genom maskorna och tillbaka ut i havet igen för att de ska få växa till sig.

Redskapsutveckling

– Det känns intressant att få berätta om vårt miljöarbete och vår selektiva redskapsutveckling, säger Sixten Söderberg, ordförande för Fiskareföreningen Norden, till SVT Nyheter Väst.

Sotenäs

Under besöket kommer också en nyhet att presenteras för kronprinsessan.

– Vi ska visa henne den första räktrålen som är tillverkad av återvunnet nät för miljöns skull, en återbrukstrål, säger Sixten Söderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sotenäs

Mer i ämnet