Arkiv. Kulturbåtarna kör runt om längs västkusten. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kulturbåtarna i konkurs – kunderna väntar i hamnen

Uppdaterad
Publicerad

Kunder får ingen information när båtar har ställts in på grund av att Kulturbåtarna AB har gått i konkurs. Turer har nu ställts in och resenärerna blir lidande, skriver GP.

Kulturbåtarna AB somdriver Svenska västkustlinjen och anordnar båtresor till Älvsborgsfästning och Strömstadansökte den 11 juli om konkurs. Tre turer har ställts in och 50 resenärer är drabbade, det rapporterar GP.

– Det är inte ekonomiskt försvarbart att köra turerna, säger konkursförvaltaren Christian Andersch till GP.

Informationen till resenärerna verkar dock ha uteblivit. En upprörd besökare skrev i går på företagets Facebooksida: ”Hur brukar ni ge information till era kunder när avgångar är inställda? Undra bara eftersom vi stod o väntade idag på båten som skulle gå 12:00 och fick själva ringa upp er och fick svaret att ni precis fick reda på att det inte gick några båtar idag. Kolla gärna upp vad ordet information betyder!”.

Det är oklart om kunderna kommer att få sina pengar tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.